Helgaker Gård _005.jpg

Gård og vertskap

Vi er en familiedrevet virksomhet. Gro og Knut Ivar Helgaker tok over gården fra Knuts foreldre i 1993. Gården har vært i familien siden på 1700 tallet, og gårddrift har vært hovednæringen for alle generasjonene før oss.

Vi startet imidlertid med de første byggetrinn for konferansegården i 2009 og har gradvis utvidet gjestevirksomheten hele tiden. Vi er et "alltid tilstedeværende vertskap".

Sammen med våre gode ansatte ser vi til at våre gjester får den beste service og oppmerksomhet. 


Gårdsdriften er i full aktivitet, med hovedfokus på grasproduksjon for beite og vinterfor til Angus flokken vår. Vi har en passe stor besetning av Aberdeen Angus storfe for å produsere kvalitets kjøtt av oksene. Med dette kjøttet, sammen med sesongbasert urte- og grønnsakdyrking, skaffer vi fra egen gård viktige råvarer for vårt kjøkken. All planteproduksjon på gården foregår uten bruk av kjemiske plantevernmidler.

Vi har i tillegg en liten flokk hester som brukes til ridning sommerstid og litt kjøring på vinteren. Dyrene på gården er henvist til nye fjøs- og stallbygninger i skogområder tilbaketrukket fra konferansegården. Alle dyrene har tilgang på skogarealer for utegang hele året. Dyrenes velferd  er det primære for oss.

Våre gjester setter stor pris på å ha muligheten se dyrene i disse omgivelsene.